Tuoteinfo

 

Suomessa valmistettu - Tessu

Kaikki Tessu-tuotemerkin tuotteet on valmistettu ja pakattu Suomessa, Joensuun Suhmuran tehtaallamme. Koko tuotantoprosessi tapahtuu täällä meillä Pohjois-Karjalassa. Käytännössä siis jauhamme, kuutioimme, paistamme ja kuivatamme jokaisen raaka-aineen valmiiksi tuotteeksi ja sen jälkeen pakkaamme tuotteet myyntipakkauksiinsa. Kuormat kasataan samalla tuotantolaitoksella ja ne hakee kyytiinsä kotimainen yhteistyökumppanimme. Myös tuotepakkauksemme (sekä pahvilaatikot että kierrätettävät muovipussit) on valmistettu Suomessa. 

Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman monipuolisesti vaihtoehtoja kaikenlaisille koirille sekä kissoille raaka- ja sekaruokintaan. Tätä helpottaa esimerkiksi se, että suurin osa Tessu-lihoista ja makupaloista sisältää vain yhden eläinproteiinin lähteen (poikkeuksena sika-nauta ja sika-broileri). Myöskään mitään lisäaineita ei käytetä ilman aidosti tarpeellista syytä: Kuivatuissa nameissa käyttämämme sitruskuitu (lastut) sekä glyseroli (broileriherkkulastu) pitävät lastun kasassa ilman että siihen tarvitsisi lisätä viljaa tai muita turhia täyteaineita ja maitohappo (lastut) auttaa säilyvyyden takaamisessa kylmäkuivauksen aikana. Kaikki yllä mainitut lisäaineet ovat elintarvikehyväksyttyjä. Raakaruokien puolella lisäaineita on käytetty vain tuotteessa broileritäysravinto koirille, johon on lisätty vitamiini- ja mineraaliseos täysravintotarpeen täyttämiseksi (tarkat tiedot tuotekortilla). 

 

Entäs raaka-aineet, onko Tessun tuotteissa käytetty liha kotimaista? Tessun raakaruoissa ja kuivatuissa makupaloissa on todella korkea kotimaisuusaste ja kotimaisuuden suosiminen on eräs tärkeimmistä arvoistamme. Kaikki raaka-aineet, jotka vain suinkin saadaan Suomesta, on hankittu kotimaasta. Raaka-aineet tulevat suoraan suomalaisilta lihataloilta eli ne on myös alkukäsitelty kotimaassa. Tuotannossa pyritään erityisesti läpinäkyvyyteen ja sen ansiosta jokainen Tessu-tuote on aina mahdollista jäljittää raaka-aineen alkulähteelle saakka. 

Ainoita poikkeuksia ovat vain ne raaka-aineet, joiden saatavuus on kotimaassa liian pienimuotoista tai kausiluontoista:

Raakaruokien puolella raaka-aineita saadaan osittain naapurimaista näissä tuotteissa: hirvi (Viro), poronjauheliha ja -luut (Suomi ja Ruotsi) sekä lampaanjauheliha, -rasva ja -maksa (Suomi ja Ruotsi). Kuivatuissa makupaloissa kotimaisuusaste on vielä suurempi, siellä poikkeuksia ovat vain hirvi (Viro), poro (Suomi ja Ruotsi) sekä possunkorvat (Ruotsi, isot korvat Suomi). Kaikki muut Tessun tuotemerkillä valmistettavat tuotteet ovat raaka-aineiltaan täysin kotimaisia. 

 

Tessu-tuotteiden raaka-aineiden alkuperämaat:

Broileri: Suomi
Kalkkuna: Suomi
Nauta: Suomi 
Sika: Suomi (poikkeuksena possunkorvat Suomi ja Ruotsi)
Kala: Suomi (sekä lohi että järvikalat)
Hevonen: Suomi
Hirvi: Viro
Poro: Suomi ja Ruotsi
Lammas: Suomi ja Ruotsi

 

Tessu-tuotemerkin lisäksi maahantuomme joitakin kuivattuja makupaloja. Ne on eritelty jälleenmyyjien verkkokaupassa selkeästi omaan osioonsa ”Ulkomaiset kuivaherkut”. Suurimmassa osassa sekä raaka-aineen alkuperä että valmistuspaikka ovat EU-maat (tuotteesta riippuen Itävalta, Saksa, Puola tai Kreikka), muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joita ovat maahantuomamme ulkomaiset lammas- ja kamelituotteet (joissa lihan alkuperämaa Turkki).   

 

Ulkomaisten makupalojen raaka-aineiden alkuperämaat:

Jäniksenkorvat: EU-maat
Hevosenkeuhko: EU-maat
Naudan päänahka: EU-maat
Peuranjänne: EU-maat
Hevosen päänahka: EU-maat
Lampaan päänahka: Turkki
Kamelin päänahka: Turkki
Lampaan henkitorvi: Turkki
Peuranlihalastu: EU-maat